🌞 Nedelja, 25. 4. 2022 🌞

Ob 8. 45 smo se posedli na avtobus in se odpeljali do Observatorija Roque de los Muchachos.  Upravlja ga Instituto de Astrofísica de Canarias s sedežem na bližnjih Tenerifih. Je del Evropskega severnega observatorija. Po statističnih podatkih ORM je to druga najboljša lokacija za optično in infrardečo astronomijo na severni polobli, takoj za Observatorijem Mauna Kea na Havajih, ki je eden izmed najboljših na svetu. Vodič nam je povedal zanimive stvari o vesolju, ki jih prej še nismo vedeli.

Potem smo se peš podali na krajšo pot po robu kaldere Roque de los Muchachos in med sprehodom občudovali prečudovite razglede, ko se je megla razkadila. Po vrnitvi  smo pojedli kosilo, nato pa smo se na plaži družili s Švedi, Španci, Avstrijci in Francozi. Skupaj smo odšli tudi na večerjo in se žalostni poslovili.

🌞 Ponedeljek, 26. 4. 2022 🌞

Ob 6. 30 smo se izpred hotela s taksijem odpeljali do letališča. Čakali so nas kar trije poleti z letalom. Najprej na sosednji otok Tenerife, nato do Madrida in od tam na Dunaj. Tu smo si privoščili še nekaj v McDonald’s-u in se s polnimi trebuščki napotili proti domu. Med potjo smo izkoristili še zadnje 3 ure za druženje, pogovor in lep zaključek. Ob 23. 45 smo prispeli pred šolo in se poslovili drug od drugega.

Za vsakega od nas je bila to neprecenljiva izkušnja, a vsega lepega je enkrat konec …

Na svidenje do naslednje izmenjave.

Eva, Nastja, Sara, Matevž in Tibe ter učiteljici Tanja in Saša

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)