Spoštovani starši in učenci!

V okviru Trajnostne mobilnosti bomo na naši šoli izvedli projekt Poljubi in odpelji, ki spodbuja zdrav življenjski slog in večjo aktivnost otrok. Namen projekta je zmanjšati količino vozil v okolici šole in omogočiti učencem varnejši in bolj zdrav prihod v šolo in iz nje. V okviru načrtovanja varnih šolskih poti in zagotavljanja zdrave in aktivne poti v šolo bomo postavili na parkirnih mestih pred krožiščem pri športni hali tablo Poljubi in odpelji.

Namen je, da starši varno pripeljejo otroka na za to predvideno parkirno mesto, otrok tam varno izstopi iz avtomobila, starši ga poljubijo in varno odpeljejo dalje v krožišče. Tako se zmanjša pretok prometa in ustavljanje na cesti direktno pred šolo. Otrokom omogočimo, da kratko pot do šole prehodijo sami, prostor v okolici šole pa pomagamo razbremeniti negativnih vplivov ustavljajočih se vozil. 

S tablo bo torej opremljeno mesto, na katerem lahko starši varno odložite svoje otroke.

Hvala, ker skrbite za varnost naših otrok ter omogočate svojim otrokom razvijanje v odgovorne in samostojne osebe s svojim vzgledom ob upoštevanju prometnih pravil v okolici šole.

Maja Kruhek,
vodja projektov Trajnostne mobilnosti

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)