Učenci in učitelji Druge osnovne šole s podružnično šolo Pameče-Troblje smo se v mesecu januarju priključili eTwinning projektu z naslovom EDUMIX. Sodelujoči učitelji in učenci naj bi skupaj ustvarjalno premislili o “sanjski šoli”, o šoli, ki podpira kombinirano učenje, izobraževanje za trajnostni razvoj, dobro počutje in vključevanje (novi evropski Bauhaus). Možnost sodelovanja v projektu so tokrat poleg podružnične šole Pameče-Troblje dobili sedmo- in osmošolci, ki jih privlači komunikacija v tujem jeziku, so vedoželjni in pripravljeni izpeljati dodatno delo.

V prvem tednu februarja smo imeli uvodni sestanek. Koordinatorici projekta Nida Demir in Aynur Korkmaz (učiteljici iz Turčije) sta pripravili razgiban, aktiven sestanek na daljavo, ki je trajal več kot eno uro. Na zoomu se nas je srečalo čez 130 udeležencev. Na začetku smo se prisotni predstavili drug drugemu. V nadaljevanju smo lahko s pomočjo mentimetra povedali svoje mnenje o projektu. Nato smo se seznanili s projektnim načrtom in s prvo aktivnostjo »Mannequin Challenge«. Pripraviti bomo morali video, v katerem bomo predstavili nas in našo šolo na prav poseben način. V videu bomo morali igrati zamrznjene manekene. Zaključili smo s Kahootom, kjer so nas čakala vprašanja o izvedbi projekta. Vseskozi je v klepetu potekala živahna komunikacija med vsemi udeleženimi učenci.

Našo šolo je zastopalo osem učenk in učencev, ki so odlično opravili svoje delo in se izkazali s svojim znanjem angleščine.

Nekaj utrinkov si lahko pogledate tukaj (kliknite za ogled fotogalerije).

Katja Jenko

Več o novem evropskem Bauhausu izveste na naslednjih povezavah:

https://www.etwinning.net/sl/pub/newsroom/highlights/etwinning-theme-of-the-year-20.htm

https://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pero/novi-evropski-bauhaus/

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)