PRVI DAN

Današnji dan se je začel za nas, četrtošolce, zelo zgodaj. Ob 5.30 uri se je začela naša pot proti Debelemu rtiču, kjer bomo preživeli pet dni v šoli v naravi. Vmes smo se ustavili v Postojni, kjer smo videli posledice žledoloma, nato pa smo si ogledali še podzemlje. Zelo smo uživali v vožnji z vlakcem in v lepotah Postojnske jame.

Po dobrem kosilu in namestitvi v sobah smo pohiteli k morski obali in v zunanjem bazenu naredili prve plavalne zamahe. Nato smo pohiteli v notranji bazen, kjer smo začeli z vadbo plavanja, da bomo v petek imeli čim boljše rezultate.

Po večerji bomo imeli spoznavni večer in otroci se bodo predstavili s svojimi točkami. Komaj čakamo.

V torek zjutraj nas čaka plavalni tečaj, popoldan pa izlet z ladjico. Ogledali si bomo Koper.

IMG_9712

 

 

 

 

IMG_9718

IMG_9719

IMG_9722

Sončne, tople, slane, morske pozdrave z Debelega rtiča vam pošiljajo četrtošolci!

 

DRUGi DAN

Vrhunec torkovega dneva je bil izlet z ladjico. Peljali smo se do Kopra. Plavanje nam gre že odlično. Ravnokar pa gledamo slovenski film Poletje v školjki.

IMG_9820  IMG_9830

 

TRETJI DAN

Danes, v sredo, smo izvedeli, da za vsako bolezen rož`ca raste. Vrtnarka krajinskega parka Debeli rtič nas je popeljala v svet rastlin in zelišč. Polni znanja smo se potem odpravili na morsko obalo ter raziskovali tudi tam. Videli smo orjaškega klobučarja.

Popoldan smo se intenzivno pripravljali na jutrišnje preverjanje plavanja.

Ravnokar pa na Debelem rtiču poteka zabava ob rojstnem dnevu zdravilišča. S tremi točkami se bo predstavila tudi naša šola.

Vrt

meduza

obala14

 

ČETRTI DAN

Četrtkov dan se je začel z nekaj kapljicami dežja. Toliko, da smo bili v skrbeh. Kmalu pa je nastal lep, sončen dan, kar smo izkoristili za igre z žogo, hokej, gumitvist …
Že dopoldan smo v zunanjem bazenu preverili svoje znanje plavanja. Ni  bilo enostavno. Trudili smo se in lovili norme in včasih ugotovili, da je  ena minuta deset ali petnajst sekund preprosto premalo časa za to, da bi s tehniko kravl premagali 50 m dolžino. Nekateri so zmogli to ali še več, drugi pa so dokazali, da so kljub temu plavalci (50 m prsno z vajo reševanja – mrtvak).
Fantje so na popoldanskem turnirju v nogometu dostojno zastopali barve naše šole.
Ravnokar smo se odpravili na Srčkov ples in cel dan se je že iskrilo …
O tem več jutri, ko pridemo domov in vam sami povemo. Komaj čakamo snidenja z vami!
IMG_9901
IMG_9933
IMG_9954
(Skupno 168 obiskov, današnjih obiskov 1)